Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δύο Έλληνες άνεργοι πουλάνε τον χρόνο τους online

Δύο Έλληνες άνεργοι πουλάνε τον χρόνο τους online
 
Στην εποχή των social media όλα είναι πιθανά – κι ο χρονος όντως είναι χρήμα…
Την φαντασία και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, επιδιώκουν να κάνουν γνωστες παγκοσμίως δύο άνεργοι, 28χρονοι Ελληνες. Σκέφτηκαν λοιπόν έναν τρελό τρόπο για να εκμεταλευτουν τον ελεύθερο χρόνο τους: Να τον πουλήσουν online.
Έτσι έφτιαξαν ένα site, το clockular.com, με ένα online ρολόι το οποίο φιλοδοξούν να κάνουν το πιο ακριβό παγκοσμίως στην ιστορία και ισως να διεκδικήσει και κάποιο ρεκορ.
Για να το πετύχουν αυτό αποφάσισαν να πουλήσουν κάθε δευτερόλεπτο του ρολογιού σε διαφημιζόμενους αλλά και ιδιώτες, δίνοντας τους την δυνατότητα να εκμεταλευτούν την ιδιοκτησια χρόνου τους προβάλλοντας στο ρολόι μια φωτογραφία με ένα link (είτε του website τους, είτε σελίδα σε social networks κτλ.).
Ο συνολικός χρόνος προς πώληση είναι ένα έτος και η ιδέα είναι αν κάποια στιγμή πουληθούν όλα τα δευτερόλεπτα του έτους, το ρολόι σταματάει να δέχεται νέους αγοραστές και ο κάθε ιδιοκτήτης χρόνου έχει την προσωπική του παγκόσμια ώρα που θα του ανήκει και θα εμφανίζεται για πάντα. Μέχρι τότε όμως οι κάτοχοι χρόνου εμφανίζονται (ανάλογα με το χρόνο τους) κατα σειρά και επαναλαμβανόμενα.
Εκτός της προβολής που υπόσχονται οι δημιουργοί στους αγοραστές, σε περίπτωση που καταφέρουν να τραβήξουν τα βλέματα με την τρελή ιδέα τους, δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν ένα διαχρονικό δώρο σε κάποιον στέλνοντας του χρόνο σε συσκευασία δώρου.
Το site είναι στα Αγγλικά καθώς επιθυμία των δημιουργών είναι φυσικά να απευθυνθούν σ’ολο τον κόσμο, καθώς η ώρα είναι για όλους.
H τιμή του δευτερολέπτου είναι 0,10$.
Αν και το ρολόι μετρα κάποιες μέρες λειτουργίας, προσπαθειες promotion δεν εχουν γίνει ακόμα και οι δύο Ελληνες δηλώνουν πως τις επόμενες μέρες θα δουλέψουν πάνω στο design του site το οποιο σκοπεύουν να βελτιώσουν.


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου