Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στρες Στη Δουλειά; Αντιμετώπισέ το!


Η πίεση που αισθανόμαστε στη δουλειά πολλές φορές αποτελεί ένα κίνητρο για να προσπαθήσουμε περισσότερο ή να οργανωθούμε καλύτερα. Όταν όμως αισθανόμαστε έντονη πίεση σε κάθε στιγμή της εργασιακής μας στιγμής, τότε έχουμε να κάνουμε με εργασιακό στρες! Βιασύνη, προθεσμίες, πίεση και καθημερινό άγχος όχι μόνο υπονομεύουν τις επιδόσεις μας, αλλά δημιουργούν επιπλέον ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πονοκέφαλο ή κατάθλιψη. Αν υποπτεύεσαι ότι σε διακατέχει μονίμως εργασιακό στρες, μάθε πώς θα το αντιμετωπίσεις!


Σωστός Προγραμματισμός
Προσπαθήστε να υπολογίσετε τον χρόνο που θα χρειαστείτε για τη διεκπεραίωση μιας εργασίας. Προγραμματίζοντας σωστά τον χρόνο σας και θέτοντας προτεραιότητες, μειώνετε τις πιθανότητες να μην προλάβετε μια προθεσμία.

Πείτε «Όχι»
Αποφύγετε να αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες απ’ όσες μπορείτε να διαχειριστείτε. Όταν είναι αδύνατο για σας να διεκπεραιώσετε μια εργασία, μπορείτε να αρνηθείτε ευγενικά ή να μοιραστείτε τον φόρτο με κάποιον συνάδελφο.



Μιλήστε Στους Ανωτέρους Σας
Αν είστε φορτωμένοι με πολλές υποχρεώσεις ταυτόχρονα και σας είναι αδύνατο να τις διεκπεραιώσετε εντός του χρονικού περιθωρίου που σας έχει δοθεί, μη διστάσετε να ενημερώσετε τους υπεύθυνούς σας και να διαπραγματευτείτε νέες χρονικές προθεσμίες. Γενικά, μην αποφεύγετε να συζητάτε για τα θέματα που σας προβληματίζουν στη δουλειά αναζητώντας λύση.

Έχετε Χιούμορ
Το χιούμορ πρέπει να είναι συνοδοιπόρος μας στις δύσκολες φάσεις της ζωής μας. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αντέξουμε τις πιέσεις. Αν σας είναι πολύ δύσκολο να ρίξετε ένα χαμόγελο μέσα στην τρέλα της δουλειάς σας, κάντε ένα 5λεπτο διάλειμμα. Βάλτε ένα αστείο βίντεο ή διαβάστε ένα ανέκδοτο που θα σας φτιάξει τη διάθεση. Θα δείτε πως τα 5 αυτά λεπτά δεν πήγαν χαμένα. Θα επιστρέψετε στην εργασία σας με περισσότερη όρεξη.


TipΔείξτε λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Το αν θα διεκπεραιώσετε τις υποχρεώσεις σας με επιτυχία, είναι στο χέρι σας! Έχετε πίστη στον εαυτό σας και το στρες που αισθάνεστε θα αρχίσει να μειώνεται.

insite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου