Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τοκετός κράτησε 75 μέρες! Μια συγκλονιστική ιστορία


Συγκλονιστική είναι η ιστορία της Joanna Krzysztonek από το Wroclaw της Πολωνίας, η οποία αναγκάστηκε να περάσει 75 ημέρες στο κρεβάτι ξαπλωμένη σχεδόν ανάποδα, για να σώσει τη ζωή των εμβρύων που κυοφορούσε. Όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη γυναίκα γέννησε πρόωρα ένα από τα 3 έμβρυα που κυοφορούσε, το οποίο όμως έχασε τη μάχη για τη ζωή. 



Η μητέρα διέτρεχε κίνδυνο να μολυνθεί η μήτρα της, κάτι που θα οδηγούσε είτε σε αιμορραγία η οποία θα μπορούσε αν αποβεί μοιραία, είτε θα «κατέστρεφε» τις όποιες πιθανότητες είχε να κάνει ποτέ ξανά παιδιά. Έτσι έπρεπε να ξαπλώνει σε κρεβάτι με κλίση 35 μοιρών για περισσότερο από 10 εβδομάδες, κάτι που της προκαλούσε τρομερές ζαλάδες, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σώσει δύο έμβρυα που ήταν ακόμη ζωντανά. 


Μιλώντας για την περιπέτειά της δηλώνει: «Αναστέναξα με ανακούφιση όταν μου είπαν ότι υπήρχε μια ελπίδα να σωθούν τα μωρά μου και να γεννηθούν. Εγώ από εκείνη τη στιγμή και μετά σκεφτόμουν μόνο αυτά».

Η 31χρονη τα κατάφερε τελικά και έτσι στις 15 Φεβρουαρίου, ήρθαν στον κόσμο με καισαρική τομή, η κόρη της Iga και ο γιος της Ignacy. Οι γιατροί που την είχαν αναλάβει αποκάλυψαν ότι θεωρούσαν πως η Joanna βρισκόταν σε «κατάσταση τοκετού» από τη γέννηση του πρώτου εμβρύου.

Ο Dr Zimmer ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η διαδικασία, δηλαδή η γέννα, έχει μια αρχή και ένα τέλος. Εφόσον γεννήθηκε ένα μωρό, αυτό σημαίνει ότι ο τοκετός είχε ξεκινήσει». Πρόσθεσε ακόμη ότι η θέληση και η αφοσίωσή της ήταν η σωτήρια λύση για τα μωρά της. Σημειώνεται ότι τοκετός στους ανθρώπους συνήθως διαρκεί από 8 μέχρι 12 ώρες, ενώ μια εγκυμοσύνη περίπου 40 εβδομάδες.

Η «ανάποδη» στάση που είχε όταν ήταν ξαπλωμένη και η φαρμακευτική αγωγή «κράτησε» την Iga και τον Ignacy στην κοιλιά της για 32 εβδομάδες. Τα μωρά παραμένουν σε θερμοκοιτίδα, αλλά αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο.


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου