Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τρεις τροφές για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό


Ως γνωστόν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πέψης το σώμα μας καίει θερμίδες. Θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να καούν από το σώμα σας. Πέρα από τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ακόμη τρεις τέτοιες τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό!


Φακές
Ένα φλιτζάνι φακές περιέχει 35% των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο. Ίσως δεν το γνωρίζατε, αλλά περίπου το 20% από μας έχουμε έλλειψη σιδήρου. Όταν έχετε έλλειψη ενός θρεπτικού συστατικού, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται καθώς το σώμα δεν έχει ό,τι χρειάζεται για να δουλέψει όπως πρέπει.



Καυτά Πιπέρια
Η καψαϊκίνη, ένα συστατικό που δίνει στο τσίλι την πικάντική του γεύση, «θερμαίνει» το σώμα σας, επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίει θερμίδες. Φάτε το ωμό ή ψημένο, ξηρό, ακόμη και υπό μορφή σκόνης. Προσθέστε το στις σούπες, σας αβγά, στα κρέατα... όσο αντέχετε!


Άπαχο Κρέας
Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο άπαχο κρέας έχει θερμογόνα επίδραση. Κατά την πέψη, καίτε περίπου το 30% των θερμίδων που περιείχε το φαγητό σας! Για παράδειγμα, αν φάτε ένα φιλέτο κοτόπουλο 300 θερμίδων, θα κάψετε 90 θερμίδες κατά την πέψη.




insite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου