Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με σος μπλε τυριού



Για το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, σερβιρισμένες με σος μπλε τυριού και σέλινο. Ας σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις πραγματικά θα απολαύσετε τη συνταγή μας, η οποία σερβίρεται ως ορεκτικό. Συ

Υλικά
6 φτερούγες κοτόπουλου
50 γραμμάρια βούτυρο
1 μπουκαλάκι Tabasco
μπλε τυρί (ροκφόρ ή κάτι παρόμοιο)
1 σκελίδα σκόρδο
ξίδι από λευκό κρασί
σέλινο
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (όσο πιο πηχτή γίνεται, όπως η διπλή)
αλάτι
πιπέρι (τριμμένο κατά προτίμηση)

  

Οδηγίες Εκτέλεσης
  1. Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρη: στον «αγκώνα» και το «δάχτυλο» (από την κλείδωσή του και το πετάμε) έτσι ώστε να μας μείνει το η φτερούγα χωρίς το μικρό μυτερό μέρος.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (σε χαμηλή φωτιά) το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε στο βούτυρο 3/4 από το μπουκαλάκι Tabasco, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  4. Τηγανίζουμε τις φτερούγες σε βαθύ τηγάνι με πολύ λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανές και πλήρως τηγανισμένες.
  5. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
  6. Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι, ρίχνουμε το μίγμα με το Tabasco και βούτυρο κλείνουμε το καπάκι και το ταρακουνάμε για να ανακατευτούν οι φτερούγες με το μίγμα. Τις αφήνουμε να απορροφήσουν για 30 λεπτά.
  7. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, λίγο μπλε τυρί (ποσότητα της αρεσκείας μας), την σκελίδα σκόρδου, μία κουταλιά ξίδι και τα ανακατεύουμε. Η σος είναι έτοιμη.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ή στο γκριλ), βάζουμε τις φτερούγες πάνω σε μία σχάρα με ένα σκεύος (π.χ. πυρέξ) από κάτω για να μην λερώσουμε τον φούρνο και ψήνουμε τις φτερούγες για περίπου 8 λεπτά. Μετά τις γυρνάμε και τις ψήνουμε για ακόμα 8 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε τις φτερούγες σε ένα πιάτο με ένα μικρό μπολ για την σος μπλε τυριού και 5 κλωναράκια από σέλινο για κάθε άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου