Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τα εν οίκω, μη εν... γραφείω

 
 
Η ζωή στο γραφείο δεν είναι μόνο δουλειά. Όσο πιεσμένοι κι αν είμαστε, πάντα υπάρχουν μικρά «παραθυράκια» για κουβεντούλα με τους συναδέλφους μας. Με κάποιους υπάρχει περισσότερη οικειότητα, αλλά, σε κάθε περπίπτωση, υπάρχουν κάποια θέματα που, καλό είναι, να μην τα συζητάμε στο χώρο εργασίας.

Τα χρήματα: στην περίοδο που ζούμε τα λεφτά – και πολύ περισσότερο η έλλειψή τους – είναι κύριο θέμα συζήτησης. Στη δουλειά μας όμως, είναι καλό να αποφεύγουμε τέτοιες συζητήσεις. Μπορεί να προκληθούν παρεξηγήσεις και να βγούμε χαμένοι.

Η προσωπική μας ζωή: δεν είναι άσχημο να πούμε στο συνάδελφο πόσο ωραία περάσαμε στις διακοπές ή στη βραδινή μας έξοδο. Όμως, δεν υπάρχει λόγος π.χ. να εξιστορούμε όλες τις λεπτομέρειες από τις (χμμ...) περιπέτειές μας στο κρεβάτι!

Η προσωπική ζωή των άλλων: «πήρε το μάτι σας» ένα πικάντικο σχόλιο που έκανε ο διπλανός σας στη σελίδα μιας συναδέλφου στο Facebook. Θέλετε πολύ να το «μοιραστείτε» με το υπόλοιπο γραφείο. Μην το κάνετε όμως! Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του διπλανού σας και σκεφθείτε αν θα θέλατε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, μπορεί ο άνθρωπος να έχει... καλό σκοπό!

Η προσωπική σας ανέλιξη στη δουλειά: όταν έρθει εκείνη η ώρα και πάρετε την προαγωγή, προτιμότερο είναι να μην βγάλετε «έκτακτο παράρτημα» σε όλο το γραφείο. Αφήστε τους προϊσταμένους σας να το ανακοινώσουν. Πολύ chic και καθολου επιδεικτικό!

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου