Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Νόστιμα Σνακ με μόνο 100 θερμίδες!

 
Η τάση να «τσιμπάμε» κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους αποτυχίας μιας δίαιτας. Αν στο ψυγείο υπάρχει παγωτό... πρέπει να το δοκιμάσουμε! Αν μας προσφέρουν μια λιχουδιά δεν μπορούμε να αρνηθούμε! Αυτά, ωστόσο, τα «ξεσπάσματα» παρατηρούνται τις περισσότερες φορές επειδή στερούμε από τον εαυτό μας τα αγαπημένα του σνακ. Η δίαιτα δεν πρέπει να έχει σχέση με την έννοια της στέρησης. Γι’ αυτό μπορείτε κάλλιστα να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής σας τα πιο κάτω σνακ με μόνο 100 θερμίδες, χωρίς να θυσιάσετε τη σιλουέτα σας!



Μίνι Quesadilla
Δεν ακούγεται χαμηλό σε θερμίδες και όμως είναι! Δοκιμάστε την εξής συνταγή: Πασπαλίστε περίπου 30 γρ. τυριού cheddar με χαμηλά λιπαρά πάνω σε μία τορτίγια από καλαμπόκι. Διπλώστε την στη μέση και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Αυτό το γρήγορο και νόστιμο σνακ έχει μόνο 100 θερμίδες και 1,3 γρ. Κορεσμένα λίπη. 


Κορεσμένα Λίπη: 1.3 g
Νάτριο: 182 mg
Χοληστερίνη: 6 mg
Τρία Κράκερ Με Τυρί

Κατ’ αρχάς επιλέξτε κράκερ ολικής αλέσεως. Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι ανάμεσα στα γεύματα, ενώ το τυρί θα σας δώσει πρωτεΐνη και ασβέστιο. Για να μην ξεπεράσετε τις 100 θερμίδες, μοιράστε μόνο μία φέτα τυριού με χαμηλά λιπαρά και για τα τρία κράκερ. 


Κορεσμένα Λίπη: 1.2 g
Νάτριο: 397 mg
Χοληστερίνη: 7 mg


Ψητό Μήλο

Τα μήλα αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε. Εκτός, όμως, από την «παραδοσιακή» συνταγή με το κομμένο φρέσκο μήλο, μπορείτε να το απολαύσετε και ψητό. Έχει τις ίδιες βιταμίνες και ίνες όπως και τα φρέσκα μήλα, θα σας δώσουν όμως την εντύπωση ότι τρώτε επιδόρπιο. Και βέβαια με το ψητό μήλο ταιριάζει τέλεια λίγη κανέλα. 



Κορεσμένα Λίπη: 0 g
Νάτριο: 2 mg
Χοληστερίνη: 0 mg


Πίτα Με Τυρί

Ακόμη ένα νόστιμο σνακ που φτιάχνεται γρήγορα. Πάρτε μία πίτα ολικής αλέσεως και γεμίστε την με περίπου 15 γρ. τυρί ricotta. Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη θα σας κρατήσουν χορτάτους ενώ όλο το σνακ έχει λιγότερο από 1 γρ. σε κορεσμένα λίπη.


Κορεσμένα Λίπη: 0.8 g
Νάτριο: 149 mg
Χοληστερίνη: 4 mg


Παγωμένη Μπανάνα

Αυτό το σνακ είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να εντάξετε τα φρούτα στη διατροφή σας! Κόψτε στα δύο μία ξεφλουδισμένη μπανάνα και περάστε σε κάθε κομμάτι από ένα ξύλινο σουβλάκι. Έπειτα αλείψτε τα κομμάτια με λίγο απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Βάλτε τα κομμάτια μπανάνας στην κατάψυξη και σύντομα θα έχετε στα χέρια σας γλειφιτζούρια μπανάνας! Κάθε γλειφιτζούρι έχει μόνο 80 θερμίδες.

Κορεσμένα Λίπη: 0.35 g
Νάτριο: 3 mg
Χοληστερίνη: 7 mg


Γιαούρτι Με Μέλι

Το γιαούρτι δεν είναι μόνο κρεμώδες και νόστιμο, αλλά και υψηλό σε πρωτεΐνη. Μόνο μισό φλιτζάνι απλού γιαουρτιού περιέχει 12 γρ. πρωτεΐνης, κάτι που το κάνει πολύ χορταστικό. Γαρνίρετε με 1 κουταλάκι μέλι και όλο το σνακ θα σας δώσει μόνο 84 θερμίδες. Το καλύτερο είναι πως θα νιώθετε σαν να τρώτε επιδόρπιο.  


Κορεσμένα Λίπη: 0 g
Νάτριο: 53.5 mg
Χοληστερίνη: 0 mg


in site.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου